Internacionalització de les destinacions rurals i de muntanya: idees per a la Vall de Boí del turisme gastronòmic de la regió de Canterbury (Nova Zelanda) - Fusté Forné, Francesc (RITUR - Revista Iberoamericana de Turismo, 2016)
Tant la innovació en els productes i serveis turístics com la internacionalització de les destinacions són dues de les principals preocupacions dels gestors de turisme. La necessitat de diversificació de l’oferta turística es fa encara més palesa en entorns rurals i de muntanya on l’estacionalitat del turisme hi és més accentuada. En aquest context, el turisme gastronòmic es consolida com una tipologia de referència per a la posada en valor de la identitat i autenticitat vinculades a cada territori, tant pel que fa al seu paisatge cultural com natural. Exemples de la regió neozelandesa de Canterbury s’utilitzen també en aquest article per tal de donar idees que ajudin en el procés d’internacionalització de la Vall de Boí com espai rural i destinació turística de muntanya als Pirineus catalans.